Застосунок ChatGPT тепер доступний для всіх користувачів Mac

Застосунок ChatGPT тепер доступний для всіх користувачів Mac

Нова версія ChatGPT тепер доступна для користувачів Mac: нові можливості та функції

Компанія OpenAI повідомила, що застосунок чат-бот ChatGPT тепер доступний для всіх користувачів macOS. Офіційний реліз відбувся у вівторок, коли OpenAI оголосила про можливість інсталяції програми на комп’ютери Mac. Вперше додаток був анонсований напередодні WWDC 2024 у червні, де спільно з Apple було представлено інтеграції між ChatGPT та операційними системами Apple для iPhone, iPad та Mac.

Для користувачів macOS додаток дозволяє викликати ChatGPT за допомогою комбінації клавіш Option + Space. Ця функція нагадує популярні комбінації клавіш, такі як Command + Space для виклику Spotlight Search. Завдяки цій новій комбінації користувачі отримують доступ до широкого спектру знань ChatGPT всього за один клік. Після запуску ChatGPT з’являється у вигляді чат-інтерфейсу, який накладається поверх екрану.

Запуск додатку для macOS трохи залишився в тіні на момент першого анонсу через одночасний вихід GPT-4o, новітньої версії генеративної моделі штучного інтелекту від OpenAI. GPT-4o володіє більш розвиненим інтелектом, здатністю працювати з текстом, мовленням та відео. Мультимодальні можливості GPT-4o, які дозволяють розуміти медіаконтент, роблять його унікальним, а літера “о” в назві означає “омні”.

Нова версія ChatGPT тепер доступна для користувачів Mac: нові можливості та функції
Нова версія ChatGPT тепер доступна для користувачів Mac: нові можливості та функції

Додаток ChatGPT для macOS доступний як для безкоштовних, так і для платних користувачів. Зазначено, що додаток можна викликати за допомогою простої комбінації клавіш, а також користувачі можуть робити та обговорювати знімки екрану безпосередньо у додатку. Крім того, користувачі мають можливість завантажувати файли та інші фотографії через додаток, спілкуватися з ChatGPT з робочого столу та переглядати попередні розмови.

Спочатку додаток поступово став доступним для користувачів Mac, починаючи з передплатників Plus, але тепер компанія повідомила у своєму пості на X, що додаток тепер доступний для всіх.

Це не єдина інтеграція OpenAI з пристроями Apple. На WWDC компанії оголосили про ширшу угоду, яка дозволить користувачам Apple отримати доступ до ChatGPT на їхніх iPhone та iPad, включаючи Siri та інші області, де може бути корисним штучний інтелект, такі як інструменти для написання текстів. Ці інтеграції також будуть працювати на основі GPT-4o та будуть доступні користувачам Apple пізніше цього року з виходом новітніх операційних систем Apple.

Як завантажити застосунок ChatGPT на MacBook та інші комп’ютери Mac від Apple

Для завантаження застосунку достатньо просто перейти в Mac App Store та встановити його. Або перейти на офіційний сайт у розділ завантаження та завантажити застосунок звідти.

За цим посиланням можна завантажити застосунок ChatGPT для Mac на пряму з офіційного сайту.