З 25 березня OpenAI переходить на модель передплати для свого API

OpenAI

OpenAI анонсувала запуск нової моделі передплати для свого API, починаючи з 25 березня. Ця ініціатива відмовляється від традиційної моделі щомісячного виставлення рахунків на користь системи кредитів, що надає користувачам більшу гнучкість у використанні послуг.

Користувачі тепер матимуть змогу придбати певну кількість кредитів для доступу до API або Playground, з можливістю вибору сум від 5 до 50 доларів. Очікується, що межі доступних сум будуть збільшені у майбутньому. Це дає можливість користувачам планувати свої витрати та уникати несподіваних платежів.

OpenAI запускає передплату на свій API
OpenAI запускає передплату на свій API

Важливо зазначити, що не використані кредити протягом року згорають, стимулюючи користувачів активно використовувати придбані ресурси. У разі перевищення встановленого ліміту кредитів, OpenAI виставить рахунок за додаткове використання.

Процес налаштування передплати простий: користувачам необхідно натиснути “Start payment plan”, вибрати бажану кількість кредитів, підтвердити та оплатити передплату. Крім того, анонсована опція автоматичного поповнення балансу, що активується при його вичерпанні.

Запуск передплатного API OpenAI відображає бажання компанії забезпечити більшу доступність та зручність для своїх користувачів, пропонуючи ефективніші інструменти для управління витратами на хмарні обчислення.