Telegram оновив політику конфіденційності: Дані користувачів можуть бути передані за запитами спецслужб

Telegram та його слабкі місця: експерти критикують малий штат інженерів і недоліки шифрування

У месенджері Telegram з’явилися оновлення політики конфіденційності, що стосуються передачі даних користувачів правоохоронним органам. Тепер у разі порушення правил сервісу або законів країн, де діє Telegram, дані про IP-адресу та номер телефону користувачів можуть бути передані спецслужбам на основі юридично обґрунтованих запитів. Про це повідомив засновник месенджера Павло Дуров у своєму Telegram-каналі.

Оновлена політика конфіденційності тепер включає пункт, який стосується співпраці з правоохоронними органами. Ще нещодавно там було зазначено, що Telegram може передати інформацію про підозрюваних у тероризмі за наявності відповідного судового рішення. Проте на момент написання новини цей пункт змінив формулювання.

На сьогодні політика конфіденційності звучить так: «Якщо Telegram отримає чинний наказ від відповідних судових органів, який підтверджує, що ви є підозрюваним у кримінальній діяльності, яка порушує умови користування сервісом, ми проведемо юридичний аналіз запиту і можемо передати ваш IP-адресу та номер телефону відповідним органам».

Варто зазначити, що зміни в політиці конфіденційності не є радикальними, але тепер вони привернули більше уваги завдяки заяві Павла Дурова.