Apple Watch Series 10 отримає функцію виявлення апное сну

Apple Watch Series 10 отримає функцію виявлення апное сну

На найближчому заході Apple, який відбудеться цього понеділка, компанія представить оновлення всіх моделей Apple Watch, включно з Apple Watch SE, основною версією Apple Watch Series 10 і високоякісною Apple Watch Ultra 3. Основну увагу привертатимуть нові дизайн і більший дисплей Series 10, однак, за даними Bloomberg, головною новою функцією стане виявлення апное сну.

Чутки про те, що Apple працює над цією функцією, ширяться вже деякий час, але тільки зараз стало відомо, що компанія готова до її запуску. Марк Гурман з Bloomberg впевнено заявляє, що функція буде однією з основних у Series 10 та Ultra 3. Годинник зможе виявляти ознаки апное сну — стану, при якому дихання під час сну короткочасно зупиняється. Після цього користувач отримає рекомендацію звернутися до лікаря для детальнішого обстеження.

Ця функція працюватиме подібно до вже існуючих можливостей годинника, таких як виявлення нерегулярного пульсу, низького рівня кисню в крові та інших показників здоров’я. Однак, за словами Гурмана, хоча Apple анонсує цю функцію в понеділок, вона може бути не одразу доступною після виходу нових пристроїв. Функціональність буде активована за допомогою майбутнього оновлення програмного забезпечення watchOS, що свідчить про те, що компанія ще продовжує працювати над цією опцією.

Імовірно, функція виявлення апное сну буде пов’язана з новим додатком Vitals у watchOS 11, який відстежує різні показники здоров’я під час сну. Важливо зазначити, що, хоча Apple активно працює над розширенням своїх можливостей у сфері охорони здоров’я, такі функції, як виявлення високого тиску, поки що відкладаються і не будуть доступні для Series 10.