Windows 11 дозволяє створювати розділи FAT32 розміром до 2 ТБ

Windows 11 дозволяє створювати розділи FAT32 розміром до 2 ТБ

Microsoft нарешті збільшує ліміт розміру розділів FAT32 у Windows 11

Після майже трьох десятиліть Microsoft вирішила зняти обмеження на розмір розділів FAT32 у Windows 11. Нова версія Windows дозволяє створювати розділи FAT32 розміром до 2 ТБ, що є значним покращенням у порівнянні з попереднім обмеженням у 32 ГБ.

Ця зміна стала можливою завдяки оновленню командного рядка у Windows 11 Insider Canary Preview Build. Тепер користувачі можуть створювати розділи FAT32 значно більшого розміру за допомогою командного рядка, хоча форматувальний інструмент у графічному інтерфейсі Windows досі має старе обмеження.

Обмеження в 32 ГБ було введено майже 30 років тому, коли колишній інженер Microsoft Дев Пламмер вважав, що цей ліміт буде тимчасовим. Однак обмеження протрималося значно довше, ніж очікувалося, і лише тепер Microsoft вирішила його переглянути.

Хоча FAT32 вже не є настільки популярним файловим форматом, як раніше, його все ще використовують деякі старі пристрої, зокрема USB-накопичувачі та SD-карти. Розширення ліміту дозволить більш ефективно використовувати доступний дисковий простір на цих пристроях, хоча обмеження на максимальний розмір файлу у 4 ГБ все ще залишається.