Apple випустила другу бета-версію iOS 18.1 з Apple Intelligence

Apple випустила другу бета-версію iOS 18.1 з Apple Intelligence

Apple випустила iOS 18.1 beta 2: нові функції з Apple Intelligence

Слідом за iOS 18 beta 6 Apple випустила другу бета-версію iOS 18.1 для розробників, через два тижні після початку тестування першої бета-версії. Ця версія привносить перший набір функцій Apple Intelligence, включаючи оновленого Siri, нові інструменти для написання тексту та інші цікаві можливості.

Що нового в iOS 18.1?

Бета-версія iOS 18.1 beta 2 доступна для тестувальників-розробників з номером збірки 22B5023e. Наразі немає публічної бета-версії, і точний час її виходу ще не відомий. Важливо зазначити, що iOS 18.1 підтримується тільки на iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max — єдиних моделях iPhone на сьогоднішній день що підтримують функції Apple Intelligence.

Також варто згадати, що iPadOS 18.1 доступна для будь-якого iPad з чіпом M1 або новішим, оскільки це мінімальні вимоги для запуску Apple Intelligence на iPad.

Головні новинки Apple Intelligence

iOS 18.1 включає перший набір функцій Apple Intelligence, серед яких є Writing Tools для переписування, перевірки та підсумовування тексту. Siri також зазнала значних змін — її дизайн був повністю перероблений, і тепер вона підтримує можливість введення тексту для взаємодії з асистентом. У додатку Mail з’явилися нові функції, такі як підсумовування повідомлень, сортування за пріоритетом та Smart Reply.

Новий режим Focus під назвою “Reduce Interruptions” використовує штучний інтелект для відбору лише тих повідомлень, які потребують негайної уваги, допомагаючи зменшити кількість відволікань.

Крім того, iOS 18.1 додає нові функції з підтримкою штучного інтелекту у додатку Photos. Тепер можна здійснювати пошук за допомогою природної мови, шукати вміст у відео та створювати Memories на запит.

Що залишилось поза увагою?

Незважаючи на значні нововведення, деякі функції Apple Intelligence ще не включені в iOS 18.1. Серед них — Genmoji, Image Playgrounds та інтеграція з ChatGPT. Apple також продовжує тестувати iOS 18.0 з розробниками та публічними бета-користувачами. Минулого тижня була випущена п’ята бета-версія iOS 18.0, яка принесла зміни у додатку Photos та нову функцію Distraction Control для Safari, а сьогодні вийшла бета під номером 6. Ці функції наразі недоступні в iOS 18.1, і залишається невідомим, чи з’являться вони у найближчих майбутніх версіях.

Тепер залишається чекати подальших оновлень та нових функцій, які можуть бути представлені у фінальній версії iOS 18.1. Тим часом розробники мають можливість тестувати ці нововведення та готувати свої мобільні застосунки до підтримки Apple Intelligence.