CrowdStrike: глобальний збій став найкращою рекламою для Mac-пристроїв

CrowdStrike: глобальний збій став найкращою рекламою для Mac-пристроїв

Mac-пристрої вийшли переможцями: CrowdStrike зробив для Apple найкращу рекламу без жодних витрат

Минулого тижня глобальний збій CrowdStrike наробив чимало шуму в IT-індустрії, залишаючи незручності та проблеми для багатьох користувачів по всьому світу. Проте, не докладаючи жодних зусиль, цей інцидент став найкращою рекламою для Mac-пристроїв від Apple.

Mac-користувачі залишились невразливими

У перші хвилини після глобального збою IT-систем, викликаного CrowdStrike, виникло багато питань: як це сталося? Як це виправити? Яка шкода була завдана? Однак одне питання отримало швидку відповідь: чи вплинув цей збій на Mac-пристрої? Відповідь – ні, жоден Mac не постраждав.

Соціальні мережі заполонили меми, на яких користувачі Mac зберігали спокій і насолоджувались комфортом, поки інші системи перебували в хаосі. Один з найпопулярніших постів показував користувача Mac, який намагався обдурити свого начальника, щоб отримати додатковий вихідний.

Підвищення репутації Mac

Системи, які нині використовуються авіалініями, банками, центрами екстрених викликів 911 та іншими організаціями, навряд чи будуть замінені на Mac найближчим часом. Це потребувало б величезних витрат часу та грошей. Проте CrowdStrike може вплинути на рішення споживачів при покупці нових комп’ютерів.

Якщо ви середньостатистичний користувач, що шукає новий комп’ютер, і у вас є вибір між Mac і ПК, є велика ймовірність, що після інциденту з CrowdStrike ви будете більше схилятись до покупки Mac. Особливо, якщо ви стежили за розвитком ситуації або читали пояснення щодо її причин.

Компанія не може законно захистити свою операційну систему так, як це робить Apple, через угоду з Європейською комісією після скарги. У 2009 році Microsoft погодилась надати виробникам програмного забезпечення для безпеки такий самий рівень доступу до Windows, як і сама Microsoft.
Заява Microsoft для The Wall Street Journal

Іншими словами, згідно з Microsoft, ПК не можуть бути такими ж захищеними, як Mac?

Я не тут, щоб пропагувати Mac. Мій особистий досвід з ПК не був найкращим, але я знаю багатьох людей, які їх використовують і навіть надають їм перевагу. Проте для тих, хто не має чіткої переваги, CrowdStrike став однією з найкращих рекламних кампаній для Mac, не витративши на це жодного долара.

CrowdStrike допоміг підвищити репутацію Mac-пристроїв у сфері безпеки та надійності. Це ще раз підкреслює, чому Apple продовжує залишатися лідером на ринку технологій, надаючи своїм користувачам відчуття спокою та безпеки.

Джерело: 9to5mac