Бета-тест Мрії: що пропонує новий застосунок для школярів, батьків, та вчителів

Бета-тест Мрії: що пропонує новий застосунок для школярів, батьків, та вчителів

Новий застосунок “Мрія” змінює підхід до освіти в Україні

Україна стоїть на порозі значних змін у сфері освіти завдяки запуску Міністерством Цифрової Трансформації нового застосунку “Мрія”. Цей інноваційний інструмент обіцяє перетворити традиційні методи навчання на сучасні та інтерактивні, забезпечуючи кращу взаємодію між учнями, батьками та вчителями. “Мрія” — ініціатива Президента Володимира Зеленського, реалізована Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки України за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа коштом Швейцарії.

Новий застосунок "Мрія" змінює підхід до освіти в Україні
Новий застосунок "Мрія" змінює підхід до освіти в Україні

Бета-тестування: перший крок до національного впровадження

Запуск “Мрії” відбувається в пілотному режимі, і наразі її тестують 40 шкіл з Києва та шести областей України. Мета цього етапу — перевірити функціональні можливості застосунку, отримати відгуки від користувачів та внести необхідні покращення. Відгуки від батьків, учнів та вчителів допоможуть оптимізувати роботу “Мрії”, щоб у майбутньому кожна школа, яка забажає, могла приєднатися до цієї інноваційної платформи.

Переваги для учнів, батьків та вчителів

Застосунок “Мрія” обіцяє значні переваги для всіх учасників освітнього процесу

@heygop Розпочато тестування застосунку #Мрія ♬ original sound - BLACK▪︎BOOST 🇵🇰🏴‍☠️

Для учнів:

  • Цифровий освітній документ Мрія ID;
  • Можливість відстеження навчальних досягнень;
  • Планування дня та список завдань з дедлайнами;
  • Бібліотека контенту за інтересами;
  • Безпечні чати на базі Signal.

Для батьків:

  • Відстеження досягнень дитини;
  • Доступ до розкладу та оцінок;
  • Контроль за домашніми завданнями;
  • Бібліотека корисного контенту;
  • Безпечні чати на базі Signal.

Для вчителів:

  • Календарний план та розклад занять;
  • Електронний журнал;
  • Можливість створення та перевірки завдань;
  • Бібліотека контенту для професійного розвитку;
  • Безпечні чати на базі Signal.

Етапи бета-тестування

Бета-тестування “Мрії” проводиться в три етапи:

  1. Перевірка функціоналу: Учасники тестують авторизацію, наповнення журналу, роботу чатів, сповіщень та аналітику досягнень.
  2. Підготовка до навчального року: Тренери “Мрії” проводять тренінги для вчителів, моделюючи реальні ситуації користування застосунком.
  3. Тестування в реальних умовах: 40 шкіл пройдуть навчальний рік, використовуючи всі можливості “Мрії”.

Відгуки та перспективи

Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, впевнений, що “Мрія” стане геймченджером в освіті. “Наша головна ціль — допомогти учням реалізуватися в житті, батькам — краще розуміти успіхи й сильні сторони дітей, а вчителям — прибрати зайву бюрократію,” — зазначає він.

Міністр освіти і науки України, Оксен Лісовий, додає, що “Мрія” є новим досвідом для всіх учасників освітнього процесу. “Школярі зможуть керувати навчанням за сучасними підходами і без зайвого стресу. Батьки знатимуть, що їхнім дітям подобається і вдається найкраще, а де треба підтримка й увага. Вчителям Мрія спростить регулярну рутину, щоб більше часу було на розвиток дітей,” — підкреслює він.

Президент Фонду Східна Європа, Віктор Лях, наголошує на важливості інновацій в освіті для успіху України. “Вірю, що саме інновації в освіті здатні забезпечити нашу конкурентоспроможність і здатність подолати виклики, що постануть перед нами після перемоги. Мрія саме про це,” — зазначає він.

Плани на майбутнє

Після завершення бета-тестування “Мрія” стане доступною для всіх українських шкіл. Платформа буде масштабуватися на всі рівні освіти — від дошкільного до вищого, забезпечуючи безперервний розвиток і навчання кожного учня. Мрія стане не лише інструментом для навчання, а й допоможе кожному знайти своє покликання, забезпечуючи рівний доступ до знань та можливостей.

Таким чином, “Мрія” не лише модернізує освіту, але й сприятиме формуванню нової генерації освічених та креативних українців, готових до викликів сучасного світу.