OpenAI допомагає Apple покращити Siri в iOS 18, що викликає занепокоєння у Microsoft

OpenAI допомагає Apple покращити Siri в iOS 18, що викликає занепокоєння у Microsoft

Apple і OpenAI об'єднують сили: Як ChatGPT покращить Siri в iOS 18

За останніми чутками, Apple веде переговори з OpenAI щодо використання ChatGPT у iOS 18. Згідно з останнім звітом The Information, ці переговори тривають з середини 2023 року, і Microsoft занепокоєна цією угодою між двома компаніями, оскільки вона також покладається на OpenAI.

Річний переговорний процес між Apple та OpenAI

У звіті про Сема Альтмана, генерального директора OpenAI, The Information розглянула деталі угоди з Apple, яка має бути представлена світу менш ніж за два тижні на WWDC 2024. Apple працює над новими функціями, заснованими на штучному інтелекті, для своїх операційних систем, і OpenAI відіграватиме значну роль у впровадженні цих функцій.

Згідно з повідомленням, співробітники Apple з команди машинного навчання зустрічалися з Альтманом та іншими членами OpenAI в середині 2023 року, приблизно під час минулорічної WWDC. Хоча точні теми обговорень невідомі, обидві компанії згодом уклали угоду, за якою співробітники Apple отримали доступ до API OpenAI для внутрішнього тестування.

“У цих тестах інженери Apple підключили ChatGPT до Siri, створивши вражаючі демонстрації того, як Siri обробляє більш складні запити, ніж зазвичай, включаючи краще розуміння контексту того, що говорять користувачі”, — зазначає звіт.

Безмежні можливості для Apple

Можливості для Apple справді безмежні, але джерела, знайомі з питанням, стверджують, що компанія зосереджується на використанні технологій OpenAI для покращення відповідей Siri на складні питання та навіть перетворення її на чат-бота. OpenAI продемонструвала Apple, як Siri може стати більш чутливою, природною та навіть надавати переклади в реальному часі за допомогою своїх API.

Однак Apple хоче чітко позначати користувачам, коли відповідь Siri згенерована ChatGPT.

Занепокоєння Microsoft

Звіт також розкриває, що Microsoft занепокоєна партнерством між Apple та OpenAI. Це пов’язано з тим, що Microsoft також має угоду з OpenAI, яка забезпечує технології для Microsoft Copilot, тоді як Microsoft дозволяє OpenAI використовувати свої дата-центри для роботи ChatGPT.

Нещодавно Альтман зустрівся з генеральним директором Microsoft Сатья Наделла, щоб обговорити ці питання. Зокрема, Microsoft турбує питання управління попитом на сервери, коли Apple запустить нові функції для користувачів iPhone та iPad. Компанія, яка стоїть за Windows, також попросила частку в майбутніх прибутках OpenAI в обмін на інвестицію у 13 мільярдів доларів у стартап.

З одного боку, Microsoft, ймовірно, заробить більше грошей від партнерства між Apple та OpenAI. Але водночас можливості штучного інтелекту Apple будуть безпосередньо конкурувати з Microsoft.

Альтернативні рішення Apple

Apple також намагалася укласти угоду з Google щодо використання Gemini у iOS 18 паралельно з переговорами з OpenAI. Незважаючи на угоду, компанія також працює над власною мовною моделлю, яка працюватиме офлайн для вирішення простіших завдань, таких як резюмування текстів.

Перший попередній огляд нових функцій iOS 18 на основі штучного інтелекту буде представлений Apple 10 червня на початковому заході WWDC 2024.

Apple продовжує шукати інноваційні рішення для покращення користувацького досвіду, а співпраця з OpenAI може стати значним кроком вперед у розвитку технологій штучного інтелекту.