iPhone 16 Pro: нові чохли вказують на значне збільшення розміру блоку камери

iPhone 16 Pro: нові чохли показують значне збільшення розміру блоку камери

Злиті світлини чохлів  iPhone 16 Pro натякають на гігантський блок камери з 5-кратним зумом

Витік зображень запланованих до випуску чохлів для iPhone 16 Pro що виклав у себе в твітері Majin Bu викликав чималу цікавість серед шанувальників Apple. Фотографії демонструють величезний виріз для розміщення блоку камер, що, ймовірно, пов’язано з очікуваними оновленнями модуля основної камери.

На зображеннях, що потрапили у відкритий доступ, чохол для iPhone 16 Pro має гігантський виріз під камеру, можливо, такого ж розміру, як і на майбутній моделі Pro Max. Незважаючи на те, що iPhone 16 та iPhone 16 Pro отримають певні візуальні зміни дизайну, вони, імовірно, не будуть радикальними, оскільки компанія чекає з більш масштабними нововведеннями до наступного року.

iPhone 16 Pro отримає величезний виріз для блоку камери через камеру з 5-кратним зумом

iPhone 16 Pro отримає величезний виріз для блоку камери через камеру з 5-кратним зумом
iPhone 16 Pro отримає величезний виріз для блоку камери через камеру з 5-кратним зумом / джерело: @MajinBuOfficial

Згідно з витоком від відомого інсайдера Majin Bu, величезний виріз під камеру на задній панелі iPhone 16 Pro може бути зумовлений додаванням нової телефото лінзи з 5-кратним оптичним зумом. Це дозволить згладити різницю між моделями Pro та Pro Max, оскільки очікується, що Apple мінімізує розбіжності в можливостях камер між цими версіями.

На опублікованих зображеннях добре видно, що камерний модуль iPhone 16 Pro займає більше половини горизонтального простору на задній панелі пристрою. Такий розмір, ймовірно, потрібен для розміщення новітньої телефото лінзи з 5-кратним зумом, що зрівняє Pro з нинішніми можливостями Pro Max.

Втім, й iPhone 16 Pro Max швидше за все також отримає поліпшені сенсори та можливо кращу телефото лінзу, аби на рівних конкурувати з майбутнім Galaxy S24 Ultra. Але офіційних деталей поки що немає. За чутками, iPhone 16 Pro і Pro Max отримають збільшені діагоналі дисплеїв від 6,1 до 6,3 дюйма та від 6,7 до 6,9 дюйма відповідно.

Загалом, pro моделі збережуть свою звичну дизайн-концепцію, а от стандартні iPhone 16 можуть виявитися справжньою окрасою презентації, отримавши нове вертикальне оформлення камерного модуля. За деякими даними, дизайн базових моделей iPhone 16 буде доволі схожим на iPhone 12.

Наступного року все може бути інакше, адже Apple, імовірно, замінить нинішній iPhone Plus новою моделлю “Slim”. А цьогорічні “pro” моделі мають стати першими iPhone з підтримкою штучного інтелекту завдяки додатковим ядрам нейропроцесора для локальної обробки даних.