TikTok та UMG поновили угоду: Повернення Тейлор Свіфт, Біллі Айліш, Аріана Гранде та інших артистів

TikTok та UMG уклали угоду: Повернення Тейлор Свіфт, Біллі Айліш, Аріана Гранде та інших артистів

TikTok та UMG уклали нову угоду щодо ліцензування музики – повертаються треки Taylor Swift, Billie Eilish, Coldplay, Drake, Ariana Grande та інших зірок

Хороші новини для любителів TikTok та шанувальників музики! Після місяців суперечок, платформа соціальних мереж TikTok і музичний гігант Universal Music Group (UMG) нарешті дійшли згоди. Це означає, що найближчим часом користувачі TikTok знову зможуть використовувати у своїх відео треки від UMG, серед яких композиції таких зірок, як Дрейк, Тейлор Свіфт, Біллі Айліш та Аріана Гранде.

Ця угода є критично важливою для TikTok одразу з кількох причин. По-перше, платформа стикається із загрозами заборони у ключових регіонах, зокрема й у США. Тому повернення музики UMG не тільки збагатить контент TikTok, але й зміцнить його позиції серед користувачів, чиєї підтримки потребуватиме компанія у разі реальної загрози. По-друге, угода – це позитивний іміджевий момент для TikTok.

Каталог музики UMG стане доступним для створення відео протягом тижня-двох. Це також означає, що існуючі відеоролики з використанням музики UMG, які раніше були вимкнені, знову стануть озвученими.

Керівник TikTok Шу Чу (Shou Chew) висловив задоволення тим, що компанія знайшла “шлях вперед” з UMG. Він підкреслив важливість музики для TikTok та прагнення співпрацювати задля просування та відкриття нових талантів серед виконавців UMG.

Нагадаємо, що на початку цього року UMG вилучила свій каталог з платформи коротких відео після того, як сторони не змогли домовитися щодо умов продовження угоди. Зокрема, UMG не влаштовували запропоновані розміри роялті та політика щодо використання штучного інтелекту.

Повернення музики відбувається після того, як минулого місяця до TikTok повернулися деякі пісні Тейлор Свіфт. Це стало можливим, оскільки співачка володіє правами на майстер-записи частини своїх альбомів і співпрацює з UMG лише щодо дистрибуції.

Нова угода – це початок нової ери стратегічної співпраці між двома організаціями. Вона спрямована на підтримку творчого та комерційного розвитку артистів і авторів пісень UMG. Завдяки співпраці сторони прагнуть покращити винагороду для музикантів, відкрити нові можливості просування та взаємодії з аудиторією TikTok, а також забезпечити провідні в галузі стандарти захисту щодо використання штучного інтелекту у роботі з музикою.

Отже, користувачі TikTok можуть готуватися знову творити під музику своїх улюблених виконавців!