Вже незабаром для оплати з iPhone в ЄС можна буде обійтись без Apple Pay

Вже незабаром для оплати з iPhone в ЄС можна буде обійтись без Apple Pay

Зміни в мобільних платежах: Apple відкриє NFC для платіжних додатків у Європі і можливо в світі, але це не точно

Згідно з повідомленням від Reuters, компанія Apple може надати розробникам у Європейському Союзі доступ до своєї технології tap-to-pay найближчим часом. Європейські регулятори можуть схвалити пропозицію Apple щодо відкриття системи оплати вже наступного місяця, ставлячи край дворічній правовій боротьбі.

У 2022 році Європейська комісія звинуватила Apple у зловживанні “домінуючим становищем на ринках мобільних гаманців.” Вона стверджувала, що Apple заважала стороннім додаткам для оплати використовувати апаратний NFC (безконтактна оплата) iPhone “на користь свого рішення”, Apple Pay.

Раніше цього року Європейська комісія оголосила, що Apple зобов’язалася дозволити стороннім постачальникам платежів вільно використовувати NFC-функції iPhone. Згідно з Reuters, пропозиція Apple також дозволить розробникам мати доступ до Face ID для аутентифікації користувача і дозволить користувачам iPhone встановлювати сторонні додатки як свій пріоритетний варіант оплати.

Очікується, що Комісія прийме пропозицію Apple в травні, але вона попросила Apple внести кілька змін. У разі схвалення пропозиції вона залишиться в силі протягом 10 років. Проте, ми можемо не побачити цих змін поза межами ЄС, оскільки Apple все ще не підтвердила, чи відкриє NFC для розробників, які розташовані в інших місцях.