Огляд iOS 17.5 beta 1: Що нового у першій бета-версії розглянемо деталі

iOS 17.5 beta 1: Що нового

iOS 17.5 beta 1: Що нового?

Вчора Apple випустила першу бета-версію iOS 17.5 для розробників після місячної перерви без бета-релізів. Хоча оновлення iOS 17.5 beta 1 є відносно невеликим, варто звернути увагу на деякі нововведення.

Деталі бета-версії iOS 17.5

Перша бета-версія iOS 17.5 має номер збірки 21F5048f. Вона вже доступна для зареєстрованих розробників, які можуть оновити свої пристрої через додаток “Налаштування”, перейшовши в розділ “Загальні” та обравши “Оновлення програмного забезпечення”. Очікується, що iOS 17.4 буде випущено для публічних бета-тестерів на цьому або наступному тижні.

Що нового в iOS 17.5 бета 1?

Взстановлення застосунків з веб сайтів

У Європейському Союзі iOS 17.5 дозволяє встановлювати додатки безпосередньо з веб-сайтів розробників. Минулого місяця Apple оголосила про цю нову функцію “Web Distribution”, пояснивши, що вона дозволяє розробникам поширювати свої iOS-додатки безпосередньо зі свого веб-сайту. Для використання цієї функції розробники повинні прийняти нові умови App Store, що означає, що вони будуть платити плату за основну технологію у розмірі €0,50 за кожну першу щорічну установку понад один мільйон протягом останніх 12 місяців.

Будь-який додаток, поширений через веб, все одно має відповідати критеріям підпису Apple. Додатки можна встановлювати тільки з домену веб-сайту, який розробник зареєстрував у App Store Connect. Apple також надасть розробникам кілька API для інтеграції з функціональністю системи. Хоча iOS 17.5 beta 1 закладає основи для цієї функції, наразі немає розробників, які пропонували б свої додатки за допомогою цієї нової функції веб-розподілу. Ми не очікуємо змін до моменту виходу iOS 17.5 для загальної публіки у травні.

Зміни дизайну

iOS 17.5 beta 1 також включає декілька невеликих змін дизайну по всій операційній системі.

  • У додатку Apple Books Apple переробила значок “Ціль читання” в верхній панелі навігації.
  • У додатку “Налаштування” з’явився новий символ для меню “Доступ до паролів для веб-браузерів” у розділі “Конфіденційність та безпека”.
  • Віджет Подкасти отримав оновлення з новим динамічним кольором, який змінюється відповідно до обкладинки подкасту, який ви зараз прослуховуєте.

Нова система небажаного відстеження

За даними, знайденими 9to5Mac, iOS 17.5, схоже, включає нову систему, засновану на функціях проти стеження для аксесуарів, таких як AirTags. Це сталося після того, як минулого року Apple оголосила про партнерство з Google з метою працювати над новою “індустріальною специфікацією для боротьби з небажаним відстеженням”.
Рядки, додані до додатку “Знайти мій”, розкривають, що iOS буде визначати аксесуари для відстеження, навіть коли вони не сертифіковані Apple або Find My, та допомагати користувачам вимкнути їх.

“Цей предмет не сертифікований у мережі Apple Find My. Ви можете вимкнути цей предмет і припинити надсилання його місцезнаходження власнику. Для цього дотримуйтесь інструкцій, наданих на веб-сайті виробника цього предмета”, – говорить один з нових рядків.

Що далі для iOS 17.5?

Чи має Apple заплановані ще якісь зміни для iOS 17.5 поза тим, що було випущено сьогодні, поки не відомо. Очевидно, що увага скерована на Європейський Союз, де Apple продовжує пристосовуватися до Закону про цифрові ринки, який проводиться Європейською комісією.
Ймовірно, iOS 17.5 буде випущено для широкої публіки приблизно в середині або в кінці травня. Це буде останнє оновлення iOS 17, яке випускається до того, як Apple представить iOS 18 на WWDC у червні.

Стаття підготована за матеріалами 9to5mac