iOS 17.5 beta: Підтримка завантаження додатків з веб-сайтів безпосередньо в ЄС

iOS 17.5 beta: Підтримка завантаження додатків з веб-сайтів безпосередньо в ЄС

Apple впроваджує можливість завантаження застосунків з веб-сайтів для європейських користувачів

У новій бета-версії iOS 17.5, яка була випущена компанією Apple, з’явилася підтримка установки додатків з веб-сайтів авторизованих розробників безпосередньо в Європейському союзі.

Ще на початку випуску програми Digital Markets Act, яку запровадила Європейська комісія, Apple планувала дозволити установку додатків лише через альтернативні майданчики, але регулятори висловили незгоду і попросили додати підтримку завантаження з веб-сайтів. Компанія пообіцяла внести зміни до весняного оновлення.

Поширені на MacRumors відомості вказують на те, що iOS 17.5 дійсно дозволить встановлювати додатки з веб-сайтів. Проте варто відзначити, що ви не зможете встановлювати будь-які додатки з будь-якого веб-сайту, оскільки Apple все ще зберігає суворі вимоги безпеки та авторизації.

Розробники повинні погодитися з новими умовами для бізнесу в ЄС, які дозволять їм створювати альтернативні майданчики додатків. Для цього вони повинні бути у програмі розробника протягом двох або більше років і мати додаток з більш ніж мільйоном перших встановлень щорічно.

Хоча Apple безпосередньо не згадувала про альтернативні майданчики як можливу опцію для розробників, але це також може бути дозволено для веб-розповсюдження. 

Перша бета-версія iOS 17.5 була випущена у вівторок, 2 квітня, із мінімальними оновленнями для користувачів, такими як зміни в віджеті додатка Podcasts. Публічний реліз ймовірно не з’явиться до кінця квітня або початку травня.