Зловмисники в Канаді використовують AirTags для відстеження автомобілів жертв

У Канаді злочинці використовують AirTags для відстеження та викрадення автомобілів

Нова загроза: як AirTags використовують для крадіжок автомобілів у Канаді

Складна мережа злочинності в сфері автокрадіжок в Канаді, яка часто включає в себе крадіжку та відправку дорогих легкових автомобілів та позашляховиків по всьому світу, стала ще спритнішою завдяки AirTag.

За повідомленням від appleinsider у Канаді наразі триває епідемія крадіжок автомобілів. За даними Страхового бюро Канади, лише у 2022 році викрадено понад 105 000 автомобілів по всій країні. Тепер, здається, злочинні угруповання автокрадіїв впровадили новий інструмент для вибору автомобілів для крадіжок: AirTag від Apple.

Чоловік з Массачусетсу, повертався додому після відвідування родини в Монреалі, коли отримав сповіщення на телефон. Перевіривши, він виявив, що хтось прикріпив AirTag до його автомобіля без його відома і таємно відстежував його рухи.

“Коли я повертався, я майже перетнув кордон, мій телефон попередив мене, що є пристрій відстеження. До того моменту, як я зрозумів це, я підтвердив це на своєму телефоні, який зміг додати AirTag до своїх пристроїв”, – розповів чоловік WCAX. Пристрій був розташований в передній решітці його автомобіля.

І це не єдиний випадок. У Берлінгтоні, Вермонт, поліція отримала ще дві ​​скарги від подорожуючих, які виявили GPS-трекери в своїх автомобілях у березні.

“Це можуть бути визначені автомобілі, які можуть бути викрадені та відправлені за кордон як частина крадіжкового кільця автомобілів”, – сказав WCAX Раян МакЛіверті, кібераналітик з Вермонтського розвідувального центру.

Хоча крадіжки автомобілів тривають вже досить довго, тепер спостерігається новий стрибок, коли злочинці в Монреалі використовують технології для відстеження автомобілів, їх крадіжки та продажу.

Бути відстеженим без вашої згоди може бути страшно, але якщо ви знаходите або отримуєте сповіщення про невідому AirTag, є кілька заходів, які ви можете прийняти, щоб захистити себе.

У січні чоловік з Торонто втратив свій автомобіль вкотре, і хоча встановлений всередині AirTag від Apple та поліція не допомогли його повернути – він відстежив своє авто аж до Дубаї.

У листопаді мер Вашингтона Муріель Баузер запустив програму, яка пропонує AirTag мешканцям районів з підвищеним ризиком автокрадіжок, використовуючи технологію Find My від Apple, щоб допомогти знаходити викрадені автомобілі.

Жертви крадіжки автомобілів можуть спокуситися використовувати AirTag для відстеження свого викраденого автомобіля до місця розташування злочинця та зіткнутися з ними. Однак це не рекомендується Apple. Замість цього жертвам варто негайно повідомити про злочин поліцію.