Ексклюзивно від Apple: короткометражний фільм Takashi Miike для фанатів манги

Ексклюзивно від Apple: короткометражний фільм Takashi Miike для фанатів манга

Apple здивувала шанувальників манги: 19-хвилинний фільм Такаши Міїке

Шанувальники манги сьогодні зустріли приємний сюрприз, компанія Apple представила 19-хвилинну короткометражну стрічку Такасі Мііке (Takashi Miike) на своєму японському YouTube-каналі. Цей фільм, знятий на iPhone 15 Pro, є екранізацією твору відомого японського майстра манги Осаму Тедзуки (Osamu Tezuka).

Короткометражка під назвою “Північ” втілює в собі менш відому історію цього легендарного художника. Вона розгортається у нічному неоновому Токіо, де відбувається динамічна погоня на авто, що слугує наглядною демонстрацією здібностей iPhone 15 Pro знімати відео в умовах слабкого освітлення. Сюжет обертається навколо нічного таксиста на прізвисько “Північ”, якого грає популярний японський актор Кенто Каку (Kento Kaku). Він блукає вулицями Токіо, пропонуючи допомогу тим, хто її потребує. Історія досягає свого апогею, коли він приходить на допомогу молодій жінці, у ролі якої Конатсу Като (Konatsu Kato), що намагається утримати бізнес з вантажоперевезень свого покійного батька, борючись з місцевою бандою під керівництвом лиходія, якого грає відомий актор Юкійоші Одава (Yukiyoshi Ozaw).

Ексклюзивно від Apple: короткометражний фільм Takashi Miike для фанатів манги
Ексклюзивно від Apple: короткометражний фільм Takashi Miike для фанатів манги / кадр з фільму

Apple замовила цей фільм, аби підкреслити можливості відеозйомки на iPhone 15 Pro в умовах слабкого освітлення. Мііке, який має в своєму активі понад 100 кінопроектів, сказав, що робота над проектом стала для нього честю і викликом.

Пан Тедзука — немов бог серед художників манги, тому взяти участь в адаптації його твору, використовуючи лише iPhone 15 Pro, було для мене великою честю. Під час зйомок я закликав себе думати, як ми могли зробити наш проект унікальним, використовуючи специфіку iPhone, не обмежуючись традиційним підходом до кіновиробництва. Айфон надав мені можливості, які важко досягти звичайною кінокамерою.
Takashi Miike

Такаши високо оцінив режим Action Mode, назвавши його чарівною функцією.

Ця функція справді вразила мене, коли я її випробував. Також мені сподобалася можливість змінювати фокус після зйомки. Сподіваюсь, що до iPhone будуть додаватися все більше таких революційних функцій, недоступних для звичайного фотообладнання.
Takashi Miike

Дивитися короткометражний фільм Takashi Miike під назвою "Північ" для фанатів манги / youtube