Setapp Mobile від MacPaw: Перший сторонній магазин додатків для iPhone від українських розробників

Українська MacPaw прокладає шлях: Setapp Mobile стане одним з перших альтернативних магазинів застосунків для iPhone

Українська компанія MacPaw що заснована в Києві, оголосила про бета-тестування першого стороннього магазину застосунків для айфона Setapp Mobile, альтернативи Apple App Store, що призначена для користувачів у ЄС. Раніше було відомо, що Setapp планує випустити альтернативний магазин додатків спеціально для ЄС, а тепер ці плани досягли стадії бета-тестування. Компанія запрошує користувачів записатися до списку очікування бета-версії, запуск якої запланований на квітень.

“Ми відкриваємо новий шлях для індустрії програмного забезпечення до кращої та більш різноманітної екосистеми додатків”, – заявив у своїй промові Олександр Косован, генеральний директор та засновник MacPaw.

Ми відкриваємо новий шлях для індустрії програмного забезпечення до кращої та більш різноманітної екосистеми додатків
Олександр Косован, генеральний директор та засновник MacPaw

Setapp – це єдина підписка, наразі за 9,99 доларів США, яка надає користувачам доступ до повних версій близько 250 додатків для Mac. До цього часу він пропонував вибір додатків для iOS, але вони мали бути доповненнями до додатків для Mac і завантажуватися з Apple App Store.

Одним з перших сторонніх магазинів застосунків стане Setapp Mobile розробка української компанії MacPaw
Одним з перших сторонніх магазинів застосунків стане Setapp Mobile розробка української компанії MacPaw / фото з сайту macpaw.com

Перший сторонній магазин застосунків Apple

MacPaw прийняв правила Apple DMA (Закон про цифрові ринки в ЄС), та повідомляє, що для бета-тестування її ексклюзивного магазину додатків для ЄС буде “ретельно відібраний асортимент додатків, включаючи фаворитів серед шанувальників з каталогу Setapp”. У оголошенні не названо жодного конкретного додатка, але перераховано категорії, що варіюються від продуктивності, творчості до того, що компанія називає спеціалізованими професійними інструментами.

Окрім списку очікування для користувачів у ЄС, MacPaw запрошує розробників iOS приєднатися до Setapp.

MacPaw може створити свій власний, окремий iOS App Store у ЄС, особливо завдяки новому закону про цифрові ринки, який набуде чинності по всій Європі. Apple довелося сприяти конкуруючим магазинам додатків у регіоні, і нещодавно вона опублікувала детальну інформацію про те, як розробники можуть створювати та використовувати альтернативні магазини.

Про MacPaw

MacPaw розробляє та поширює програмне забезпечення для macOS та iOS, що спрощує життя користувачів Mac. Відомий інноваційними та точними продуктами, включаючи CleanMyMac X, Setapp, ClearVPN та Unarchiver, а також підрозділом кібербезпеки Moonlock, MacPaw прагне покращити та захистити користувацький досвід у екосистемі Mac. Фокус MacPaw на програмних технологіях, взаємодії людини та комп’ютера (HCI), машинному навчанні (ML) та багатьом іншим, спрямований на безшовну інтеграцію дослідницьких проривів у практичні продукти MacPaw. Заснована у Києві, Україна, з дочірнім офісом у Бостоні, продукти MacPaw мають понад 30 мільйонів користувачів по всьому світу, при цьому кожен п’ятий користувач Mac має принаймні один завантажений додаток.