Все що відомо про iPhone 16 Pro та Pro Max що вийде у вересні 2024

Все що відомо про iPhone 16 Pro та Pro Max що вийде у вересні 2024

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max

У вересні 2024 року в Apple планується випустити iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, які будуть продаватися поруч з iPhone 16 та iPhone 16 SE. Моделі “Pro” є більш дорогими пристроями у флагманській лінійці Apple і завжди першими отримують нові дизайни та функції.

iPhone 16 вийде більш ніж через пів року, у вересні 2024 році, але, як завжди, аналітики та інсайдери вже діляться деталями та чутками про нові пристрої.

iPhone 16 Pro та 16 Pro Max порівнято з попередніми моделямі матимуть більші розміри дісплею, і це буде перше оновлення розміру протягом кількох років. iPhone 16 Pro матиме розмір 6,3 дюйма (за порівнянням з 6,1), тоді як Pro Max матиме розмір 6,9 дюйма (за порівнянням з 6,7). Розміри стандартних моделей iPhone 16 не змінюватимуться. Окрім невеликої коригування розміру, ми не очікуємо значних змін дизайну у моделей лінійки iPhone 16.

Apple розробляє нові чіпи серії A для моделей iPhone 16 Pro, виготовлений за більш сучасним техпроцесом 3 нанометри. Будуть деякі покращення ефективності та продуктивності, але ми ще не чули деталей про те, чого ми можемо очікувати. Кнопка дії, яка спочатку була обмежена лише до iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, буде доступна для всіх моделей iPhone 16 серії, і також є чутки про додаткову кнопку “Спуску затвору” для зйомки фотографій та відео.

Цей огляд містить ранні чутки про моделі iPhone 16 Pro та Pro Max, і є ще велика ймовірність, що Apple внесе в номі моделі айфону якісь зміни.

Все що відомо про iPhone 16 Pro та Pro Max що вийде у вересні 2024
Все що відомо про iPhone 16 Pro та Pro Max що вийде у вересні 2024

Оновлення розміру та технології дисплею

Очікується, що iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max матимуть більші розміри дисплея, згідно з даними декількох джерел. Дисплей iPhone 16 Pro матиме розмір 6,27 дюйма (округлено до 6,3), тоді як очікується, що дисплей iPhone 16 Pro Max матиме розмір 6,85 дюйма (округлено до 6,9).

Зі збільшенням розміру дисплея збільшаться і габарити корпусу iPhone. Очікується, що обидві моделі будуть вищими і ширшими, ніж моделі 15 серії, і хоча товщина залишиться такою ж, вага збільшиться трохи через більший розмір.

Нові моделі iPhone 16 отримають нову технологію OLED-дисплеїв з мікролінзами для покращення яскравості та зменшення споживання енергії, що може призвести до покращення часу роботи від батареї.

Елементи керування

Очікується, що моделі iPhone 16 Pro матимуть ті ж кнопки живлення, гучності та “Дії”, що й моделі iPhone 15 Pro, без змін або оновлень дизайну. Проте Apple планує додати нову кнопку для фотографів та відеографів- “Спуск затвору” яка буде розташована на тому ж боці iPhone, що й кнопка живлення. Подібно до інших кнопок iPhone 16 Pro, нова кнопка буде механічною, а не ємнісною, але вона буде реагувати на тиск і дотик. Користувачі iPhone зможуть фокусуватися легким натиском, а також активувати запис відео з більш сильним натиском.

Виявлення різних рівнів натискання дозволить кнопці Затвору емулювати двоетапну кнопку, подібну до тіх, які використовують в цифрових камерах, що надасть функціонал, з яким знайомі багато користувачів.

Чіпи 3 нанометри

iPhone 16 Pro та Pro Max отримають новий чіп серії A, який буде побудований на вузлі 3 нанометра, як A17 Pro. Ще не зовсім зрозуміло, як Apple назве цей чіп, але чутки йдуть про A18 Pro, з A18 запланованим для базових моделей iPhone 16.

Покращення терморегуляції та тепловідведення

Apple працює над графеновою системою охолодження для моделей iPhone 16, а моделі iPhone 16 Pro також можуть отримати металевий корпус батареї, що поліпшить розсіювання тепла. Графен має вищу теплопровідність, ніж мідь, яка використовується в радіаторах iPhone.

Все що відомо про iPhone 16 Pro та Pro Max що вийде у вересні 2024
Металевий корпус батареї iPhone 16 Pro

Камера та нові технології iPhone 16 Pro / Pro Max

iPhone 16 Pro та Pro Max матимуть більш продуманий 48-мегапіксельний основний сенсор камери, який використовує технології, такі як склопакетування для кращої продуктивності та цифровий контроль збільшення для кращого динамічного діапазону та контролю шуму. Pro Max може включати сенсор камери на 12 відсотків більшого розміру для кращого динамічного діапазону, оптичного розмивання заднього плану та роботи в умовах низької освітленості.

Очікується, що моделі iPhone 16 Pro матимуть покращений 48-мегапіксельний об’єктив Ultra Wide. Покращений об’єктив Ultra Wide має дозволити камері захоплювати більше світла, що призведе до покращення якості фотографій при зйомці в режимі 0,5х, особливо в умовах низької освітленості. Ймовірно, він буде працювати так само, як 48-мегапіксельна основна камера, яка використовує бінінг пікселів для об’єднання даних з чотирьох пікселів в один “суперпіксель” для отримання кращої якості зображення.

48-мегапіксельна ширококутна камера, що використовується в iPhone 16 Pro Max, за чутками, буде мати восьмичастковий гібридний об’єктив з двома скляними елементами та шістьма пластиковими елементами.

Очікується, що як для iPhone 16 Pro, так і для iPhone 16 Pro Max у 2024 році будуть доступні об’єктиви Tetraprism, а не тільки для більшого Pro Max. Це означає, що обидві моделі iPhone 16 Pro матимуть принаймні 5-кратне оптичне збільшення та принаймні 25-кратне цифрове збільшення.

Все що відомо про iPhone 16 Pro та Pro Max що вийде у вересні 2024
Технологія перескопічної камери iPhone 16 Pro та Pro Max

Зум телефото або перескопічна камера iPhone 16

Припускається, що iPhone 16 Pro Max може отримати супертелефото камеру з перископом для значного збільшення оптичного зуму. Цю інформацію надав користувач Weibo, який раніше надав достовірну інформацію, але поки не має підтвердження від другого надійного джерела.

“Супер” або “ультра” телефото зазвичай описують камери з фокусною відстанню понад 300 мм. Поточний телефото об’єктив еквівалентний об’єктиву на 77 мм, тому, якщо інформація вірна, ми можемо очікувати значного збільшення можливостей зуму.

Пам'ять

Моделі iPhone 16 Pro та Pro Max матимуть до 1 ТБ простору для зберігання, також на 256 ГБ та 512 ГБ. Проте, за інформацією DigiTimes, iPhone 16 Pro з об’ємом пам’яті 1 ТБ може мати повільнішу швидкість читання та запису, щоб зменшити витрати. Сайт стверджує, що Apple розглядає можливість використання пам’яті NAND з вищою щільністю Quad-Level Cell (QLC), але поки що достовірно не відомо чі буде прийняте це рішення.

Також існує чутка, що моделі iPhone 16 Pro можуть мати до 2 ТБ простору для зберігання, але це поки не підтверджено.

WiFi 7

Аналітик Apple Мінг-Чі Куо вважає, що моделі iPhone 16 Pro можуть прийняти технологію наступного покоління WiFi 7, яка має забезпечувати швидкість “принаймні 30” гігабіт за секунду, а можливо, навіть до 40 Гб/с.

WiFi 7 також може використовувати канали ширини 320 МГц та підтримувати технологію квадратурної амплітудної модуляції (QAM) з роздільністю 4К, що надасть до 2,4 рази швидше швидкості, ніж WiFi 6 за такої ж кількості антен. WiFi 7 запропонує більш високі максимальні швидкості передачі, меншу затримку та більш надійне з’єднання.

Чіп модема 5G

Очікується, що моделі iPhone 16 Pro використовуватимуть модем Snapdragon X75 від Qualcomm, що дозволить отримати швидке та ефективне підключення до мережі 5G. За словами Qualcomm, X75 пропонує покращене агрегування носіїв, а також комбінований передавач 5G для смуги sub-6Ghz та mmWave, що займає на 25 відсотків менше місця на платі і використовує до 20 відсотків менше енергії.

Цінова політика

Вартість компонентів для стандартних моделей iPhone 15 була на історичному максимумі, збільшившись на 16 відсотків порівняно з моделями iPhone 14. Apple компенсувала зростаючі виробничі витрати для лінійки iPhone 15, проте при запуску iPhone 16 компанія вірогідно збільшить ціну, щоб уникнути впливу на загальний дохід.

Дата виходу iPhone 16 Pro

Очікується, що моделі iPhone 16 Pro вийдуть у вересні 2024 року.

Джерело: macrumors.com